Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

KONFERENCIJA EVROPSKIH ROK KAMPOVA ZA DEVOJČICE U SEPTEMBRU U BEOGRADU

22/5/2018
 KONFERENCIJA EVROPSKIH ROK KAMPOVA ZA DEVOJČICE U SEPTEMBRU U BEOGRADU

Music Empowerment Mobility Exchange (MEME) je partnerski evropski projekat koji osnažuje mlade da se uključe u stvaranje muzike i doprinesu muzičkoj sceni i upravo je počeo. Važan deo projekta dešava se u Beogradu, i to na inicijativu FEMIXa!

Program će ponuditi podršku preko 110 ljudi koji su aktivni na muzičkim scenama i u edukativnim i razvojnim programima u oblasti muzike iz deset različitih zemalja, koji će se zajedno okupiti da usavršavaju sviranje instrumenata, kreiraju bendove i razmenjuju iskustva i znanja u vezi sa organizovanjem zajednice i medijskim stvaraštvom. Projekat MEME 2018 uključuje skup u Berlinu u junu, Rok kamp za mlade u Berlinu u julu i MEME seminar i konferenciju u Beogradu u septembru 2018. Ovaj projekat sprovodi evropska mreža Rok kampova za devojčice.

Da, tako je: Beograd će biti domaćin konferencije evropske mreže rok kampova za devojčice u septembru 2018. godine!

MEME2018 podržava Erasmus plus, a lider projekta je Rok kamp za devojke sa Islanda "Stelpur Rokka". Projekat sprovode kao domaćini organizacija [/b]Ruby Tuesday iz Berlina[/b] i Organizacija za promociju aktivizma OPA iz Srbije – nosilac programa za afirmaciju stvaralaštva FEMIX i Rok kampa za devojčice u Srbiji.

Stelpur Rokka
Ruby Tuesday

U projektu će učestvovati i u Beograd u septembru doći mladi iz Poljske, Irske, Velike Britanije, Finske, Norveške, Austrije i Švedske. Sve ove organizacije povezuje to što organizuju rok kampove za devojčice, devojke, mlade trans osobe i osobe koje su gender non-comforming gde oni imaju mogućnosti da nauče da sviraju instrument, osnuju bend, napišu autorsku pesmu ili nastupaju uživo na koncertu. Sve organizacije koje učestvuju u projektu su članice svetske mreže Rok kampova za devojčice.

Girls Rock Camp Alliance

Selena Simić iz Smedereva, aktivistkinja FEMIXa i vođa mentorskog tima Rok kampa za devojčice u Srbiji, nedavno je izabrana za članicu Upravnog odbora ove svetske mreže.

Ovaj projekat u ime FEMIXa vodi i konferenciju u Beogradu u septembru organizuje Tamara Kojić, koja je u petak 18. maja u Istraživačkoj stanici "Petnica" proglašena za jednu od 15 mladih heroja u Srbiji za 2017. godinu .


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik