Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

FEMIX JE DEO ORGANIZACIJE OMLADINSKOG ROK KAMPA U BERLINU

19/7/2018
FEMIX JE DEO ORGANIZACIJE OMLADINSKOG ROK KAMPA U BERLINU

Sedam devojaka iz Srbije tokom jula učestvovaće na Rok kampu u Berlinu, zahvaljujući evropskom projektu MEME2018 u kojem učestvujemo.

Music Empowerment Mobility Exchange (MEME) je partnerski evropski projekat uz podršku ERASMUS fonda, koji osnažuje mlade, a posebno devojke da se uključe u stvaranje muzike i doprinesu muzičkoj sceni. Važan deo projekta dešava se u Beogradu, i to na inicijativu FEMIX-a.

Odur Vidarsdotir, koordinatorka projekta sa Islanda izjavila je da je omogućavanje umetničke i društvene razmene između evropskih i drugih zemalja granica ključno za ostvarivanje dugoročnog cilja transformisanja muzičke scene, a posebno kroz uključivanje devojaka, transrodnih osoba i onih koji se drugačije rodno izjašnjavaju. Ovome nameravamo da doprinesemo, da te procese podržimo i pospešimo kroz MEME Rok kamp za mlade u Berlinu, kao i kroz konferenciju u Beogradu.

Mejv Marfi, Irkinja koja vodi ženski rok kamp u Berlinu i druga koordinatorka projekta kaže da se raduju što će ugostiti prvi MEME Rok kamp za mlade i imati priliku da sarađuju sa srodnim organizacijama koje se bave osnaživanjem mladih kroz muziku i stvaralaštvo. Naša namera je da osnažujemo drugačiji pristup u kreativnom stvaralaštvu i da se međusobno podržavamo i razvijamo.

Pročitajte više o MEME projektu na našem sajtu!

Na kampu u Berlinu koji se održava od 23. do 29. jula u ime Rok kampa za devojčice i FEMIXa učestvovaće Maša Peruničić iz organizacionog tima i Selena Simić, liderka mentorskog tima (i članica Upravnog odbora Svetske mreže rok kampova za devojčice od nedavno). Pored njih, na kampu će iz Srbije učestvovati Sanja Drča, muzičarka, Dajna Marinković, Anja Ilić, aktivistkinje i Lana Nikolić, novinarka Radija Beograd 202.

Rok kamp u Berlinu je prvi korak prema prvoj evropskoj konferenciji Rok kampova za devojčice koja se održava u Beogradu 19 - 23. septembra u organizaciji FEMIX mreže ženskog stvaralaštva.


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik