Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

Osnažujemo devojke kroz fotografiju

13/6/2018
Osnažujemo devojke kroz fotografiju

FEMIX će tokom 2018. godine učestvovati u regionalnom projektu Balkan Girl Power.

Kroz neko različitih aktivnosti radićemo tokom druge polovine 2018. godine na međusobnom povezivanju i upoznavanju devojčica i devojaka iz različitih gradova Srbije, kao i sa vršnjakinjama iz regiona i njihovom osnaživanju kroz fotografiju.

Dvadeset devojaka pohađaće besplatnu radionicu fotografije u organizaciji FEMIX-a, a potom imati mentorsku pomoć da u svom gradu napravi radove koji će biti promovisani i izlagani u regionu i na online platformi koja će uskoro biti pokrenuta "Balkan Girl Power" .

Radionice i mentorstvo fotografkinja, nastale fotografije i izložbe koje će potom biti organizovane pružiće mogućnost devojkama da na ovaj način izraze svoj pogled i stav prema položaju devojčica, devojaka i žena u savremenom društvu, da kroz oko fotoaparata govore o pitanjima koja su im važna i da vizuelnim putem daju svoj komentar.

U projektu učestvuju organizacije iz Ulcinja, Skoplja, Tirane i Prištine uz podršku Western Balkans fonda. Zahvaljujemo se Social Contract Institutu iz Albanije na pozivu da saznaju više o našem radu i na interesovanju za saradnju u korist devojaka iz Srbije i regiona. Ovo je prvi regionalni projekat u kojem zvanično učestvujemo i to nam je izuzetno drago.

Uskoro više informacija o datumu i mestu radionice i kriterijumima za učešće.

Fotografija je rad Milice Mrvić, namenski snimljena 2013. godine za omot četvrtog izdanja jedine domaće kompilacije ženske muzičke produkcije FEMIKSETA , koju je naš tim izdavao od 2010. do 2015. godine.


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik