Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

KAKO JE BITI DEVOJKA NA BALKANU? POKAŽI KROZ FOTOGRAFIJU!

27/8/2018
KAKO JE BITI DEVOJKA NA BALKANU? POKAŽI KROZ FOTOGRAFIJU!

Balkan Girl Power okuplja 100 mladih devojaka iz 5 krajeva našeg regiona koje žele da nauče više o fotografiji i kreativno izraze kako vide budućnost, društvo u kome vlada ravnopravnost i svoju ulogu u njemu, uz mentorsku podršku iskusnih fotografkinja. Radionice namenjene devojkama iz Srbije FEMIX organizuje 1. i 2. septembra 2018. u Papergirl galeriji u Beogradu.

Dvadeset devojaka iz cele zemlje koje imaju 18-26 godina učiće o fotografskim tehnikama, kako da svoje ideje prenesu kroz format fotografije, i na koji način umetnost može da doprinese stvaranju boljeg društva. Mentorke koje će raditi sa učesnicama su fotografkinje Marija Đoković i Tamara Zidar.

Nakon završetka radionica, učesnice će u svojim sredinama aktivno fotografisati i raditi na idejama koje su tokom radionica razvile u okviru teme uloge devojaka u društvu. Putem Balkan Girl Power online platforme objavljivaće svoje fotografije, komunicirati sa drugim učesnicama i mentorkama, i unaprediti radove uz savete afirmisane londonske fotografkinje Lale Meredith Vule.

Najboljih 25 fotografija devojaka sa celog Balkana biće uključeno u izložbu koja će biti otvorena u decembru u Tirani. Devojke iz Srbije čije fotografije budu odabrane učestvovaće u otvaranju izložbe i master klasu Lale Meredith Vule.

Učesnicama koje žive van Beograda obezbeđeni su smeštaj i hrana za vreme trajanja radionica,kao i putni troškovi ukoliko bude bilo potrebno.

Kako se prijaviti za učešće?

Konkurs je otvoren do 29. avgusta. Sve zainteresovane devojke mogu da se prijave za učešće popunjavanjem online formulara.

Radionice su besplatne. Nije potreban foto-aparat, ali su učesnice slobodne da ga ponesu ukoliko već imaju.

Sva pitanja i nedoumice možete uputiti organizatorkama na femixinfo@gmail.com, putem Fejsbuka, Tvitera i Instagrama, ili koordinatorki Maši Peruničić telefonom na 0603338160.

Projekat partnerski realizuju Organizacija za promociju aktivizma (OPA) u Srbiji, čiji je FEMIX program, Institut za socijalni ugovor (SCI) u Albaniji, iACT u Crnoj Gori, Nacionalni omladinski savet u Makedoniji i Artpolis Centar na Kosovu, uz podršku Western Balkans Fund.


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik