Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

60 MLADIH IZ RAZLIČITIH KRAJEVA EVROPE UČESTVOVALO JE U ROK KAMPU: OVAKO ZVUČE ZAJEDNO!

26/11/2018
60 MLADIH IZ RAZLIČITIH KRAJEVA EVROPE UČESTVOVALO JE U ROK KAMPU: OVAKO ZVUČE ZAJEDNO!

Članice FEMIX tima Selena Simić i Maša Peruničić, ovog leta provele su 7 dana u Berlinu na prvom internacionalnom rok kampu za mlade. Pored Maše i Selene u Berlinu su kao učesnice kampa bile i Sanja Drča, lead vokal ženskog melodic death metal benda Nemesis, Anja Ilić, aktivistkinja, Dajna Marinković, omladinska radnica u Centru za omladinski rad i Lana Nikolić, novinarka Radija Beograd 202.

One su tokom tih sedam dana provedenih u Berlinu, zajedno sa koleginicama i kolegama iz čitave Evrope, organizovale program, učestvovale u muzičkoj sekciji i kreirale medijske sadržaje za promociju projekta.

Poslednjeg dana kampa na završnom koncertu u berlinskom omladinskom centru FEZ nastupilo je 60 mladih iz različitih krajeva Evrope, okupljenih u 7 bendova, koji su tokom trajanja kampa osmislili svoje pesme i vežbali zajedno.

Pogledajte kako je izgledao koncert:Rok kamp za mlade koji je održan u Berlinu u julu bio je korak koji je prethodio konferenciji evropskih ženskih rok kampova koja je održana u septembru ove godine u Srbiji, kada se u Beogradu okupilo 60 učesnica i učesnika iz Švedske, Norveške, Finske, Nemačke, Austrije, Farskih Ostrva, Poljske, Irske, Velike Britanije, Belorusije i Hrvatske. Jedna od tema konferencije bila je i razmena iskustava i naučenih lekcija sa zajednički organizovanog rok kampa u Berlinu kako bi se način rada sa mladima kroz rok kampove unapredio i razvio.MEME (Music Empowerment & Mobility Exchange) je partnerski evropski projekat koji je podržan od strane Erasmus Plus programa. Liderke projekta su Stelpur Rokka, rok kamp za devojke sa Islanda, a projekat sprovode, kao domaćini, organizacija Ruby Tuesday iz Berlina i Organizacija za promociju aktivizma OPA – nosilac programa za afirmaciju ženskog stvaralaštva Femix i Rok kampa za devojčice u Srbiji. Na ovom projektu ukupno je učestvovalo 11 organizacija i više od 90 mladih ljudi iz cele Evrope!

FEMIX i Rok kamp za devojčice u Srbiji nastavljaju da budu aktivni deo svetske i evropske mreže rok kampova za devojčice i da doprinose razvoju ovog pokreta u što više gradova i zemalja. U skladu sa tim naporima, Selena Simić je postala i deo Upravnog odbora GRCA.

fotografije: Marzena Kocurek


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik