Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

FEMIX U POSETI BEČU!

28/11/2018
FEMIX U POSETI BEČU!

U periodu od 18. do 20. novembra, naša članica Selena Simić, provela je vreme u Beču sa kolegama i koleginicama iz čak 10 organizacija iz regiona i Austrije.

Poziv je usledio od strane SUPERAR organizacije kako bismo se povezale i upoznale sa srodnim organizacijama koje se bave neformalnom muzičkom edukacijom mladih.

Na ovoj dvodnevnoj radionici učestvovalo je 13 osoba iz 10 organizacija - Superar BiH, AkustikUm iz Tuzle, Sarajevo Drum Orchestra, Udruga RiRock iz Rijeke, Mitrovica Rock School iz Kosovske Mitrovice, beogradska organizacija Nebograd, Shtek House iz Niša, Voice, takođe iz Niša, Superar Austrija i Femix mreža ženskog stvaralaštva. Sve organizacije koje su se sastale, osim muzičke edukacije, u svom fokusu imaju socijalnu pravdu i inkluziju, a cilj okupljanja bilo je istraživanje potencijalnih saradnji i umrežavanja kako bi se organizacije ojačale, a potom i osnažile svoje lokalne zajednice.

Bilo nam je veliko zadovoljstvo da učestvujemo na ovakvim radionicama, da se upoznamo i saznamo čime se sve bave osobe u našem regionu i kakvim se inovativnim i zanimljivim metodologijama vode.


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik