Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

MAMA CASH I FRIDA PODRŽALE FEMIX I ROK KAMP ZA DEVOJČICE

4/12/2018
MAMA CASH I FRIDA PODRŽALE FEMIX I ROK KAMP ZA DEVOJČICE

Sa velikom radošću vas obaveštavamo da su Frida i Mama Cash fondacije podržale rad Femixa i Rok kampa za devojčice!

Mama Cash je 1983. godine, postala prva internacionalna ženska fondacija. Ono što je započeto kao mala, ali vizonarska, inicijativa pet feministkinja okupljenih oko kuhinjskog stola u Amsterdamu je do sada preraslo u vodeću, profesionalnu, internacionalnu fondaciju.

Svake godine podržimo hiljade žena, devojaka, trans i interseks osoba u njihovoj borbi za svoja prava.

Priča o Mama Cash-u pruža pogled na razvoj feminističkog aktivizma koji traje više od 30 godina u Holandiji i van nje. Povodom 30 godina postojanja i rada pokrenule su posebnu veb stranicu na kojoj se nalaze prikupljene priče o istoriji Mama Casha-a.

Naziv fondacije Frida zapravo predstavlja akronim koji označava njihove suštinske vrednosti. Flexibility, Resources, Inclusivity, Diversity, Action. (Fleksibilnost, resursi, inkluzivnost, diverzitet i akcija)

Njihova priča počinje na sastanku feministkičkih aktivistkinja u Marakešu u Maroku, a do sada su podržale oko 150 grupa koje čine mlade feministkinje iz više od 80 zemalja širom sveta.

Naša misija je da pružimo pristupačno, strateško i odgovorno finansiranje za inicijative koje vode mlade feministkinje, da osnažimo kapacitete feminističkih organizacija i angažujemo donatore/ke i saveznike/ce da povećaju svoje obaveze ka pružanju resursa mladim feministkičkim aktivistkinjama.

Ovim putem želimo da im se zahvalimo na podršci, koja će sasvim sigurno naš rad učiniti kvalitetnijim, vidljivijim i snažnijim!


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik