Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

NOVA METODOLOGIJA ROK KAMPA ZA DEVOJČICE JE U PRIPREMI!

12/2/2019
NOVA METODOLOGIJA ROK KAMPA ZA DEVOJČICE JE U PRIPREMI!

U nedelju 10. februara, članica našeg tima Selena Simić, održala je sastanak u Papergirl Galeriji sa domaćim muzičarkama povodom izrade nove muzičke metodologije koja će se koristiti tokom nekog od narednih Rok kampova za devojčice!

Sastanak je održan u želji da se kreira metodologija koja će učesnicama kampa, osim osnova sviranja željenog instrumenta, pružiti i priliku da kreativno razvijaju svoje ideje i podstaći ih na muzičko autorstvo.

Sastanku su prisustvovale muzičarke Minja Pavlović, Dina Vulović, Draga Mrvoš Mott, Sara Tomić, Sara Nikolić, kao i dosadašnje mentorke i saradnice Rok kampa za devojčice Tijana Milivojević, Biljana Šunjka i dr Iva Nenić, etnomuzikološkinja i docentkinja na FMU.

Zahvaljujemo se devojkama koje su pristustvovale sastanku i verujemo da je ovaj sastanak prvi u nizu mnogih, koje ćemo, sa ovim ili nekim drugim ciljem, održati sa muzičarkama alternativne domaće scene, kako bismo unapredile svoje programe i nastavile da se umrežavamo sa mladim umetnicama.


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik