Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

Krovna organizacije mladih Srbije uspešno je održala sedmu Skupštinu!

18/2/2019
Krovna organizacije mladih Srbije uspešno je održala sedmu Skupštinu!

Prošlog vikenda, od 8. do 10. februara, održana je 7. redovna skupština Krovne organizacije mladih Srbije u Studentskom odmarališu „Radojka Lakić“ na Avali.

Sastavu KOMS-a pristupilo je 13 novih pridruženih članica: Štek haus, Okular – Ćićevac, Vega Omladinski centar, Know How, Drug nije meta, Centar za razvoj ideja, GAJP, Erasmus studentska mreža Novi Sad, FOKRED, Udurženje mladih Ćuprije, Klub mladih Zemuna, Svetionik, Bestseler. A organizacija ESN Beograd je prešla u punopravno članstvo. Time je Krovna organizacija mladih Srbije premašila broj od 100 članica.

Tokom ove skupštine usvojeni su izveštaji Nadzornog i Upravnog odbora, kao i izveštaj komisije za prijem i reviziju članstva, finansijski izveštaj, izveštaj o radu KOMS-a i godišnji plan za 2019. godinu. Stefan Đorđević je verifikovan kao Generalni sekretar, dok je predsednica Upravnog odbora Mila Lukić i zvanično podnela ostavku.

Na skupštini učestvovale su članice Organizacije za promociju aktivizma i FEMIX tima Selena Simić, kao delegatkinja i Tatjana Nikolić, kao alumnistkinja KOMS-a. One su tokom trajanja Skupštine svojim zalaganjem dovele do toga da se u Godišnji plan za 2019. godinu eksplicitno unese da će KOMS pri sprovođenju i osmišljavanju svih aktivnosti uzeti u obzir mlade iz različitih društvenih grupa i svojim zalaganjem dovele do toga da se doprinost razvoju inkluzivnog društva doda kao jedan od ciljeva Krovne organizacije mladih Srbije. Takođe, na osnovu njihovih predloga u Statut KOMS-a uneta je i kategorija mladih žena koja je prepoznata kao ugrožena.

Savet za rodnu ravnopravnost KOMS-a, koji je vodila naša članica Tatjana Nikolić, dok je bila deo Upravnog odbora KOMS-a, će se reaktivirati u 2019. godini i naš tim planira da se tokom tekuće godine aktivno uključi u rad Saveta.
social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik