Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

Konkurs za Femixetu 7 je otvoren!

20/3/2019
Konkurs za Femixetu 7 je otvoren!

Femix poziva bendove i muzičarke iz Srbije da učestvuju u kompilaciji Femixeta 7!

Kao prva inicijativa te vrste u regionu, Femixeta je pokrenuta 2010. godine sa idejom da pruži relevantan presek kroz žensko muzičko stvaralaštvo u Srbiji, nastalo u okvirima nezavisne i samostalne produkcije.

Kriterijumi za učešče na kompilaciji:

1) Pesme koje imaju pravo učešća na kompilaciji Femikseta 7 moraju biti autorsko delo kantautorke, autorke instrumentalne muzike, ili benda sa ženskim autorskim učešćem u kreiranju teksta i/ili muzike iz Srbije. Ne prihvataju se obrade.

2) Bendovi i muzičke autorke mogu na ovoj kompilaciji da budu predstavljeni sa po jednom autorskom kompozicijom, trajanja do 5:00 minuta. Kompozicije mogu da budu bilo kog autorskog pristupa i stila, pod uslovom da ne zagovaraju netrpeljivost i nasilje. Femikseta je žanrovski raznolika kompilacija! Kako bi ste bolje razumeli na šta mislimo pod time, bacite pogled na prethodna izdanja.

3) Bendovi i muzičarke čije su se kompozicije našle prethodnih godina na Femiksetama dobrodošli su da konkurišu opet, a naravno priželjkujemo i nove!

3) Uslov je da kompozicije nisu snimljene pre 1. januara 2018. godine, a to može da bude studijski, u potpunosti softverski ili uživo (ali zadovoljavajućeg kvaliteta) snimljeni zapis.

Tehničke napomene:

Kompozicije se šalju kao .wav fajlovi (44.100 Hz / 16-bit), preko sajta Wetransfer. Adresa za slanje fajla je femixinfo@gmail.com, a nakon preuzimanja fajla pošiljaocu će stići obaveštenje o preuzimanju.

Prilikom slanja kompozicija preko Wetransfer-a obavezno je organizatoru u posebnoj e-mail poruci poslati i sledeće informacije:
- naziv pesme/kompozicije
- ime benda, kantautorke ili kompozitorke
- tekst pesme, ukoliko postoji
- mesto stalnog boravka i delovanja benda/autorke
- u slučaju benda, ime autorke teksta i/ili muzike
- produkcija/diskografska kuća, ukoliko postoji
- kontakt e-mail i telefon
- kratka biografija ili opis benda/autorke

Ukoliko je pesma već izdata, bilo bi dobro da se konsultujete sa izdavačem oko procedure i uslova objavljivanja i na Femikseti 7, a tu vam FEMIX tim nudi i svoju asistenciju.

Ovogodišnja selektorka Maja Cvetković je povodom otvaranja konkursa rekla:

Pristala sam da budem selektorka ovogodišnjeg izdanja Femixete zato što smatram da treba podržati žensko stvaralaštvo. Ne želim da ocenjujem, već da pomognem zanimljivim, kreativnim i talentovanim mladim bendovima koji nemaju prilike da objave svoje snimke - jedini kriterijum je dobra pesma. Zato, pozvani ste svi da pošaljete svoje pesme i rado ću ih preslušati!


Originalni vizuelni identitet Femixete 7 ove godine je u rukama Ksenije Pantelić, a prethodnih godina su za to bile zaslužne mlade dizajnerke i vizuelne umetnice Manja Lekić, Tamara Brčić, Anđela Grabež, Milica Mrvić, Aleksandra Ninković i Natalia Zwick.

Konkurs će biti otvoren do 25.marta.

Za više informacija kontaktirajte Mašu Peruničić iz FEMIX-a na femixinfo@gmail.com ili 060/3338-160.


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik