Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

Održana promocija novog muzičkog izdanja "Femixeta 7"

8/8/2019
Održana promocija novog muzičkog izdanja "Femixeta 7"

Beograd je 26.6. bio centar različizih muzičkih dešavanja, a jedno od njih je bila i promocija novog muzičkog izdanja izdanja "Femixeta 7" u Elektropioniru.

Tom prilikom nastupili su HORKESTAR - alternative choir and orchestra, Draga Mrvoš Mott i bend Harlekin.

Na početku promocije, prisutnima se obratila ovogodišnja selektrokra izdanja Maja Cvetkovic (E-Play) i izjavila kako joj je bila prava čast i uživanje da se ove godine nađe u ulozi selektorke, kao i da će se i u budućnosti truditi da podrži sve muzičare sa ovogodišnje kompilacije.

Prvi je nastupio Horkestar sa pesmom "Dozvola" koja se našla na ovogodišnjoj Femixeti. Nakon toga su izveli singl "Stra Mi E", ali i dobro poznati hit “Aj Karmela” pri čemu je publika zajedno sa njima pevala u glas.

Nakon toga je usledio nastup Drage Mrvoš Mott, koja je oduševila sve prisutne sa svojim performansom. Ova devojka fenomenalnog glasa i talenta izvela je nekoliko svojih autorskih pesama, među kojima se našla pesma i "Family Blues", objavljena na ovogodišnjoj Femikseti. Draga je pored gitare, u jednom trenutku sela i na kahon i izvela čuvenu pesmu Dženis Džoplin „Mercedes Benz“, ali u malo drugačijem aranžmanu.

Bend Harlekin iz Inđije je nastupio poslednji i pokazao da itekako ima odličnih autorskih bendova u našoj zemlji pred kojima tek predstoji duga i uspešna karijera. Pored singla "Ljudi su ljudi" koji se našao na ovogodišnjoj Femixeti, bend je izveo muzički program u trajanju od pola sata i time završio promociju nove Femixete.

Podsećamo da  je Femixeta godišnja kompilacija ženskih kompozitorki i bendova koju od 2010. godine objavljuje program za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX, a njen cilj je promocija ženskog muzičkog autorstva i podrška muzičarkama. Novo izdanje, kao i prethodna izdanja Femixete možete besplatno preuzeti i preslušati na platformi Bandcamp 


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik