Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

Organizujemo radionicu za muzičarke u okviru TAKT festivala!

23/8/2019
Organizujemo radionicu za muzičarke u okviru TAKT festivala!

Tradicionalno Akustično Kompozitorsko takmičenje, poznatije kao TAKT festival, održaće se u Novom Sadu od 20. do 22. septembra. Cilj ovog festivala je podrška mladim izvođačima/cama i grupama kroz promociju autorske, akustične muzike.

U okviru ovog festivala Femix mreža ženskog stvaralaštva održaće radionicu pod nazivom "OD DIY MENADŽEMENTA DO MUZIČKE INDUSTRIJE" namenjenu muzičarkama ili devojkama koje bi želele da se oprobaju u bilo kojoj grani muzičke industrije. Učesnice radionice naučiće kako od nule i bez resursa započnu samostalnu ili karijeru benda. Koje su to sve stvari koje moraju da znaju kada počinju muzičku karijeru u Srbiji. Kako doći do publike, medija i promotera, zakazati prvu lokalnu turneju i koje su to sve sitnice koje su nam neophodne, a na koje često zaboravljamo, pa sve do toga kako funkcioniše muzička industrija u Srbiji i kakva su iskustva žena koje u njoj rade.

Radionica će se održati 20. i 21. septembra od 15h -17h, u Soul Peddleru-u u okviru Takt festivala. Učesće na radionicama je besplatno, a možete se prijaviti popunjavanjem ovog formulara ==> Link za prijavu

Radionice će voditi Selena Simić i Katarina Mitić, članice Femix tima.

Katarina Mitić je završila osnovne i master studije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu, odsek za muzikologiju. Učestvovala je na nacionalnim i međunarodnim simpozijumima, a za sada ima sedam objavljenih naučnih radova iz oblasti umetničke muzike, muzike na filmu i muzike u marketingu. Insteresuje je interdisciplinarna primena muzike, te su njena istraživanja i projekti uglavnom bazirani na popularnoj muzici, filmu, muzici u medijima i digitalnim umetnostima. Već na trećoj godini studija (2010. godina) počela je da piše o domaćoj, ali i svetskoj muzičkoj sceni za jedan online magazin u Srbiji, i tu je stekla prvo praktično novinarsko iskustvo. Od 2013. do 2015. godine radila je na Naxi radiju, kao muzička urednica i novinarka, gde je svoja znanja proširila i stvorila kompletnu sliku o domaćoj, ali i regionlanoj muzičkoj sceni. Od 2015. do 2017. godine bila je muzički supervizor, digital marketing i PR menadžer u izdavačkoj kući Mascom Records, sa licencom za kompaniju Warner Music za Srbiju. Rad u izdavačkoj kući joj je omogućio joj je da se usavrši iz oblasti marketinga i PR-a u muzici. Posebno ističe organizaciju godišnje Warner Music konferencije u Beogradu u junu, 2016. godine, gde je imala priliku da ugosti preko 60 kolega iz 25 zemalja. Nakon rada u muzičkoj kući, Katarina je nastavila svoj poslovni angažman u distributerskoj kući MegaCom Film, gde je radila kao marketing i publicity manager za svetsku produkcijsku kuću 20th Century Fox za Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju. Tokom ovog iskustva, Katarina je imala priliku da vodi nekoliko uspešnih marketinških kampanja za filmove različitih žanrova ovog filmskog studija. Od 2016. godine studentkinja je doktorskih studija na Interdicisplinarnim studijama u Beogradu (odsek Teorija umetnosti i medija) i trenutno priprema doktorsku diseratciju iz oblasti muzike u video igrama. Honorarno je angažovana na Radio Beograd 3 na projektu “Velika operska tura”. Pored toga, radi kao supervizor muzike za jednog mobilnog operatera u Srbiji i u budućnosti bi volela da svoj supervizorski angažman proširi na više kompanija. Od 2017. godine radi za koncertnu agenciju Linia Contra kao Creative Marketing Manager i PR. U aprilu 2019. godine pokrenula je svoj muzički blog i brend plejlisti Music Storyline u cilju promovisanja kvalitetne muzike, ali i podrške mladim profesionalcima. Trenutno je angažovana i u okviru programa Femix, gde zajedno sa svojim koleginicama radi na promociji i afirmaciji ženskog stvaralaštva u različitim umetničkim oblastima, sa specijalnim akcentom na muzičkim projektima (Rok kamp za devojčice i Femixeta).

Selena Simić je rođena 1992. godine u Smederevu. Sa 14 godina počela je da svira bubnjeve i prve časove uzima od Vanje Zečevića, bubnjara nekadašnje grupe Oktobar 1864. Kasnije upisuje srednju muzičku školu “Stanković”, gde završava jazz odsek za bubnjeve u klasi Dušana Ivaniševića. Selena je svirala sa bendovima Hadži Prodane Duše, Aeternia, Fandango, Vibrator u rikverc, Svilen Konac Project, Goatmare & HellSpades i Raskid13. Sa bendom Fandango osvojila je drugo mesto na BARF (Beogradskom autorskom rok festivalu) i nastupala kao predgrupa za bendove Negativ i TAP011. Uporedo sa ovim bendovima od 2011. godine aktivno nastupa sa Dragoljubom Đuričićem i njegovom bubnjarskom grupom Balkanska Lavina, sa kojim je imala mnogobrojne nastupe u zemlji i regionu, kao i više desetina gostovanja na koncertima Zdravka Čolića. U okviru Femix mreže ženskog stvaralaštva 2015. godine vodila je besplatne bubnjarske radionice za devojčice u Beogradu, Smederevu i Pančevu. Od 2017. postaje vođa mentorskog tima Rok kampa za devojčice i mentorka na bubnjevima. Tokom 2018. godine bila je članica Upravnog odbora svetske alijanse ženskih rok kampova (Girls Rock Camp Alliance) i mentorka za bubnjeve na prvom i drugom internacionalnom rok kampu za devojčice i mlade, pod nazivom MEME (Music, Empowerment,Mobility & Exchange), koji su održani 2018. godine u Berlinu i 2019. godine na Islandu. Trenutno je aktivna u jedinom srpskom ženskom death metal bendu Nemesis, koji aktivno nastupa od kraja 2013. godine. Sa bendom Nemesis osvojila je prvo mesto na Demo Masters festivalu, drugo mesto na Bunt Rok festivalu i imala više desetina nastupa u Srbiji i regionu. Nastupale su i na Exit festivalu, Arsenal festu, beogradskom Beer festu, Beer Garden festivalu, Revolution festivalu, Festivalu srpskog podzemlja i mnogim drugim. Imale su čast da otvaraju koncerte za velške velikane Bullet For My Valentine, popularan deathcore bend iz Australije Thy Art Is Murder, ženski thrash metal bend iz Brazila Nervosa i da na bugarskom festivalu Hills of Rock nastupe zajedno sa jednim od najpopularnijih metal bendova Children Of Bodom i švedskim power metal bendom Amaranthe.

Vidimo se na TAKT-u! #nadjisvojuboju


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik