Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

Otvaranje izložbe LAPAČ u Papergirl galeriji

13/11/2019
Otvaranje izložbe LAPAČ u Papergirl galeriji

U subotu 16. novembra u Papergirl galeriji (Kralja Milana 15/5), održaće se otvaranje izložbe “Lapač”, nastale u okviru ACTART projekta, koji uz podršku Erasmus+ programa Evropske unije, zajedno sprovode Femix mreža ženskog stvaralaštva/OPA iz Beograda, Mesto Žensk iz Ljubljane i Prostor rodne i medijske kulture K-zona iz Zagreba.

Ova izložba imala je svoju premijeru tokom Vox Feminae festivala u Zagrebu, kada je 6 devojaka iz Srbije tamo provelo nedelju dana sa svojim koleginicama i kolegama iz regiona.

U sklopu ovog projekta, 19 aktivista/kinja i umetnika/ca iz Slovenije, Srbije i Hrvatske predstaviće svoje radove na temu borbe za rodnu ravnopravnost i promovisanja ljudskih prava. Radovi koji su nastali u sklopu projekta obrađuju teme objektifikacije žena, seksizma i nacionalizma i njihovog uticaja na društveno marginalizovane osobe. Cilj projekta je bio sticanje dodatnih veština potrebnih za samostalno organizovanje društveno-kulturnih događanja unutar njihovih zajednica.

Završni produkt njihovog sedmodnevnog druženja oblikovan je u fanzin 'Lapač' u kojem su ujedno i sumirani radovi završne izložbe. Učesnici/e izložbe radove su osmišljali/e u različitim medijskim formatima, od performativne izvedbe, skulptura i vizuelnih komponenti do ilustracija, stripova i video isečaka.

U sklopu projekta mladi su kreirali i zajednički Instagram profil na kojemu će objavljivati svoje buduće radove vezane uz temu rodne ravnopravnosti te ženskih i LGBT+ prava.

Izložba će biti otvorena od 16. do 23. novembra.


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik