Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

Femix u poseti Rijeci!

26/11/2019
Femix u poseti Rijeci!

U periodu od 22. do 24. novembra u sklopu bArt projekta članice Femix tima, Tijana Milivojević i Marija Nikolić, bile su u poseti partnerske organizacije Ri Rock iz Rijeke, zajedno sa kolegama i koleginicama iz Nebograda i Akustikuma iz Tuzle. Ideja o bArt projektu nastala je kada se javila potreba organizatorki za mapiranjem organizacja koja se bave neformalnom muzičkom edukacijom dece i mladih u našem regionu.

U dvodnevnoj poseti imale smo priliku da se upoznamo sa radom Ri Rock udruženja i da obiđemo prostorije ove riječke organizacije. Takođe, upoznale smo se sa projektima na kojima trenutno rade, ali i projektima koji za sada postoje samo kao ideje. Zajedno sa nama su bile koleginice i kolege iz organizacije Nebograd iz Beograda i Akustikum iz Tuzle. Sve organizacije, osim muzičke edukacije, u svom fokusu imaju socijalnu pravdu i inkluziju. Cilj ove posete je bilo upoznavanje sa radom Ri Rock udruženja i umrežavanje sa drugim muzičkim organizacijama, na osnovu kojih bismo osnažile svoje lokalne zajednice.

Veliko nam je zadovoljstvo što imamo priliku da budemo deo jednog ovakvog projekta na osnovu koga smo dobile priliku da saznamo čime se bave muzičke organizacije u našem regionu i na kakvim zanimljivim projektima trenutno rade.


social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik