Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

O projektu

Femix Info - portal ženskog stvaralaštva pokrenut je 2013. godine kao deo Femix projekta, zahvaljujući podršci Rekonstrukcija Ženskog fonda.

Femix je jedan od programa Organizacije za promociju aktivizma OPA, koji je pokrenut 2010. godine i namenjen promociji i afirmaciji ženskog stvaralaštva u raznim umetničkim oblastima, kroz audio-vizuelne i druge kreativne forme. Ovim projektima želimo da pomognemo ženama i devojkama zainteresovanim za kreativno izražavanje da svoje sklonosti maksimalno afirmišu, težeći ličnom i profesionalnom razvoju. U okviru Femixa do sada je organizovano više od 40 događaja (koncerata, izložbi, filmskih projekcija, radionica, tribina, festivala I dr.) koje je posetilo preko 4000 ljudi.

Kroz osmišljavanje i organizovanje kulturnih dešavanja, i sprovođenje različitih aktivnosti, Femix se bavi kreiranjem modela za rodno ravnopravno, aktivno i stvaralački nastrojeno društvo.

timeline projekta 2010-2012

FEMIX TIM:

Tatjana Nikolić
Olga Boškov
Aleksandar Gubaš
  • Muzičke saradnice: Selena Simić, bubnjarka, Ivanka Simić, vokal, flautistkinja i autorka tekstova, Marina Milošević, trubačica.
  • programer : Đorđe Rakonjac
  • dizajnerka : Tamara Brčić
  • koordinatorke projekta u 2012. godini >
    Marija Grujić, slikarka / Jelisaveta Tasev, pravnica
  • koordinatorka projekta u 2010. i 2011. godini >
    Dunja Begović, studentkinja filozofije

kontakt:

femixinfo@gmail.com
063/8927-467

social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik