Femix.FM


Femix Tube

reportaža sa festivala ženskog stvaralaštva Femix Fest 4.0 u Kulturnom centru BIGZ 13. i 14. decembra 2013.

najavni klip za Femix Fest 2013

razgovor sa finalistkinjama FameLab takmičenja za 2013. godinu

Još klipova »

Diktafon

MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA
MLADE MUZIČARKE REGIONA NA BRITANSKIM PLEJLISTAMA

U poslednje vreme aktivistkinje inicijative za afirmaciju ženskog stvaralaštva FEMIX su se aktivnije bavile međunarodnom promocijom domaćih mladih muzičarki, gledajući na to kao na dodatni vetar u leđa perspektivnim i talentovanim devojkama sa prostora bivše Jugoslavije koje se autorski bave muzikom.

ceo intervju »

Arhiva intervjua »

ORGANIZACIJA ZA PROMOCIJU AKTIVIZMA OPA

OPA

Organizacija za promociju aktivizma OPA je beogradska omladinska organizacija registrovana 2004. godine. Mladi između 18 i 28 godina čine 94% članstva udruženja i 80% članstva Upravnog odbora (samo jedan član ima preko 30 godina). OPA sprovodi projekte i programe u oblasti omladinske politike, kulture, rodne ravnopravnosti i građanskog aktivizma.

OPA je aktivno učestvovala u izradi Nacionalne strategije za mlade. Kao Kontakt organizacija civilnog društva (KOCD) za mlade, u okviru Strategije za smanjenje siromaštva, Građanske inicijative su 2007. godine partnerski poverile OPA-i da obavlja funkciju regionalnog info-punkta za beogradske omladinske organizacije i grupe.

Od osnivanja Kancelarije za mlade opštine Palilula, mnoge aktivnosti OPA-e organizovane su kao programi KZM Palilula i neposredno su namenjene mladima sa te gradske opštine, naročito iz naselja Karaburma. OPA 2008. godine inicira redovnu godišnju manifestaciju "Dani Karaburme" i snima dokumentarni film o životu mladih sa Karaburme, pod nazivom "KZŠ - Karaburma zadnja štajga". "Dani Karaburme" su se održavali do 2010. godine, uz podršku GO Palilula, Ministarstva omladine i sporta RS i Sekretarijata za sport i omladinu Grada Beograda.

Pored kulturne animacije mladih sa Karaburme, OPA je od 2009. do 2012. vodila medijsku radionicu za srednjoškolce pri Kancelariji za mlade Opštine Palilula, pod nazivom "Omladinska press agencija KZM Palilula". Ova radionica je uvršćena i u Lokalni akcioni plan za mlade na ovoj opštini.

2010. godine OPA pokreće projekat "Femix - Miks ženskog stvaralaštva", uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta. Projekat Femix se u raznim oblicima nastavio i kasnije, a 2011. godine je ponovo dobio podršku MOS-a, pod nazivom "Femix - Mreža ženskog stvaralaštva". Te godine je organizovano i gostovanje Femix programa u četiri grada van Beograda, kroz saradnju sa lokalnim Femix klubovima u Nišu, Užicu, Zaječaru i Novom Bečeju. Od 2011. godine redovan donator Femixa postaje Rekonstrukcija Ženski fond.

OPA je učestvovala u osnivanju Nacionalne asocijacije praktičara/ki omladinskog rada (NAPOR) i Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS). Pored toga, OPA je članica Asocijacije NKSS (Nezavisna kulturna scena Srbije), Federacije NVO Srbije (FENS), Koalicije za monitoring prava deteta i mreže SEKO za civilno društvo, medije i kulturu.

matični broj: 17603043
PIB: 103880546
broj računa: 220-69983-51, ProCredit banka

e-mail: klubopa@yahoo.com
tel. 063/8927-467

social


facebookpostanite jedan od >2.5k prijatelja Femix profila
twitter youtube kanal

Femix

Femix je projekat podrške ženskom stvaralaštvu, pokrenut 2010. godine uz inicijalnu podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.


Newsletter


Femix imenik